02 Haziran 2006

Korsan Yazılım Kullanım Oranı % 10 düşse, Türkiye Ekonomisine Katkısı 1 Milyar Dolar Olur

Bu Korsan Yazılım Kayıp Rakamları Nerden Bulunuyor?
Sözkonusu haberin başlığı “Türkiye, korsan yazılımdan geçen yıl 268 milyon dolar kaybetti" veya “Korsan Yazılım’ın Faturası 34 milyar dolar” şeklinde. Bazı medya mensupları bu duyurunun üzerinde çalışarak farklı başlıklar da bulabilmiş. Ama dikkati çeken özellik; her başlıkta bir rakam olması. Neden önemli derseniz insan beyni rakamlarla bir olayın vehametini çok daha kolay anlıyor da ondan. Bu haberin devamı... (Kaynak: turk.internet.com)



turk.internet.com'da yayınlanan makale üzerine lisanslı yazılım kullanımına ilişkin görüşlerimi paylaşmak istedim.

"BSA=Microsoft" değildir! BSA'nın diğer katılımcıları da Dünya devi olan firmalardır.
(Bilgi için: BSA Türkiye Katılımcıları)

IDC-BSA Global Araştırma Sonucu: Korsan Yazılım Kullanım Oranı % 10 düşse, Türkiye Ekonomisine Katkısı 1 Milyar Dolar Olur
Bu haberin devamı...

Bu görüşü destekliyorum. Türkiye’de lisanslı yazılım kullanım oranının artması Bilişim Teknolojileri Sektörünü daha da büyütecektir. Yeni istihdam yaratmasının yanı sıra direk olarak vergi geliri sağlayacaktır. Korsan yazılım kullanımının, korsan basılmış kitap okumak ve korsan çoğaltılmış müzik CD’si dinlemekten ne farkı vardır? Tüketicinin bir ürüne sahip olma maliyeti göreceli olarak daha düşük görünse bile ilgili sektörlerin ve nihayetinde yine tüketicinin ne kadar olumsuz etkilendiği de çok açıktır.

Özetle; vatanını ve milletini seven lisanslı yazılım kullansın!

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home