02 Ekim 2006

Microsoft Office 2007 Kasım 2006'da Satışa Sunulacak

Microsoft Office 2007 yeni ve geliştirilmiş özelliklerle geliyor. İngilizce sürümü Kasım 2006’da, Microsoft Office 2007 Türkçe sürümü Ocak 2007’de satışa sunulacak.

Geliştirilmiş ara yüzü ile her gün kullandığınız 2007 Microsoft Office System programları, daha iyi sonuçlara daha hızlı ulaşmanızı sağlar. Yeni Microsoft Office SharePoint Server 2007 ve Office Professional Plus 2007 hem kurum içi hem de kurum dışı kişilerle çalışmanızı kolaylaştıran gelişmeler sunar. Yeni Office XML Dosya Biçimi, herhangi bir kişiyle, harhangi bir platformda daha kolayca paylaşılabilecek küçük boyutlu ve sağlam dosya yapısı sunarak işinizi kolaylaştırır. (Kaynak: www.microsoft.com/turkiye)

Microsoft Office 2007 ile ilgili olarak Bilge Adam “Microsoft Office System Danışmanı” ve Türkiye’deki tek "MVP (Information Worker)" Yeşim Sünger’in bilgisine başvurdum.

Soru: Microsoft Office 2007 ne zaman çıkacak?

Cevap: Microsoft Office 2007 İngilizce Kasım 2006’da, Microsoft Office 2007 Türkçe ise Ocak 2007’de Microsoft’un fiyat listesinde yer alacaktır.

Soru: Microsoft Office 2007’de en temel değişiklik nedir?

Cevap:

  1. Microsoft Word, Microsoft Excel ve Microsoft PowerPoint programlarının arayüzleri yenilendi.
  2. Microsoft Word, Microsoft Excel ve Microsoft PowerPoint programlarında oluşturulan dosyaların mimarisinde XML ve ZİP teknolojileri kullanılmaktadır. Bu yüzden dosya boyutları %50-60 oranlarında küçülmektedir.

Soru: Dosyaların uzantısında nasıl bir değişiklik oldu?

Cevap: Yeni dosya uzantıları Microsoft Excel için “xlsx”, Microsoft Word için “docx”, Microsoft PowerPoint için “pptx” olarak değişti. Microsoft Office 2000, XP, 2003 versiyonları bu dosyaları desteklemiyor. Desteklemesi için Compatibility for Microsoft Office isminde bir tool’un makineye yüklenmesi gerekiyor. Microsoft Office 2007, alt versiyonlar için hala kaydetme seçeneğini veriyor. Yani “xls”, “doc” ve “ppt” olarak kaydedebilirsiniz.

Soru: Microsoft Office 2007'nin yapısı nedir?

Cevap: Microsoft Office 2007 içinde 3 yapı oluşturuldu:

  1. Desktop Programs (Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Publisher, OneNote, InfoPath, Project, Visio, SharePoint Designer, Access, FrontPage, Business Contact Manager, Groove Client...)
  2. Servers (SharePoint Server, Project Server, Exchange Server, Groove Server, Live Communication Server...)
  3. Services (Research Services, Smart Documents, Smart Tag, Business Data Catalog, Excel Services, Ribbon, Live Meeting...)

Daha fazla bilgi için “Microsoft Office system preview site” (http://www.microsoft.com/office/preview/default.mspx) sayfasını inceleyebilirsiniz.

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home